Voorafgaand aan bemiddeling heb je in elk geval met goed gevolg deelgenomen aan één van de praktijkdagen die een verplicht onderdeel zijn van de basisopleiding van de Görtz & Crown Nanny academy.

Praktijkdagen

Een deel van de G&C nanny-opleiding wordt klassikaal gegeven tijdens vier praktijkdagen door het jaar heen. De introductie-workshop wordt altijd in de ochtend gegeven. In de middag zijn er diverse andere workshops. Je volgt dus vijf verplichte dagdelen.
Voor de Nanny Academy zijn (gast)docenten aangetrokken die elk op hun eigen vakgebied hun kennis en ervaring met je delen tijdens de praktijkdagen.
Alle workshops die worden gegeven tijdens de praktijkdagen zijn niet alleen toegankelijk voor de nieuwe G&C nannies die het praktijkgedeelte van de basisopleiding nog moeten afronden. Ook G&C nannies die al jaren aan de slag zijn bij G&C families zijn van harte welkom. Zo ontmoet je dus altijd collega’s. Je wordt onderdeel van onze G&C community.

Docenten

Jan Jaap van Weering
Jan Jaap van Weering: deskundige op het gebied van etiquette en omgangsvormen
Jan Jaap van Weering heeft al tientallen jaren een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen. Hij dankt zijn kennis van goede manieren en gevoel voor decorum grotendeels aan zijn opvoeding en aan zijn latere (bestuurs)activiteiten met een sterk representatief karakter. In allerlei situaties merkte Jan Jaap dat mensen zich onzeker kunnen voelen over hun houding en gedrag bij formele gelegenheden. Vanaf de jaren negentig is hij zich gaan verdiepen in de achtergrond van omgangsvormen en begon hij in zijn vrienden- en kennissenkring adviezen te geven over etiquette en omgangsvormen. Met zijn bedrijf Distinguished, opgericht in 2008, heeft hij inmiddels een indrukwekkend cliëntenbestand opgebouwd en meer dan 500 trainingen en etiquettediners verzorgd. Jan Jaap is tevens docent bij het Protocolbureau en hij vervult een aantal gastdocentschappen bij diverse bedrijven en Hogescholen, waaronder het Ministerie van Buitenlandse Zaken, IVA Business School, Nederlandse Defensie Academie/Instituut Defensie Leergangen en Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Bovendien wordt Jan Jaap regelmatig voor radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd bij NOS Radio 1, NPO1 WNL, AVROTROS “Hoe Heurt Het Eigenlijk?”, EO “Blauw Bloed”, BNR, SBS6 en RTL Nieuws. Jan Jaap is tevens actief als spreker bij het Assemblee Speakers en de Speakers Academy. Voor meer informatie www.distinguished.nl
Tischa Neve
Tischa Neve: kinder- en jeugdpsycholoog en speltherapeut
Direct na haar afstuderen in 1995 richtte ze met een collega het ‘Kinder Advies- en Trainingscentrum’ op waar ze een paar jaar sociale vaardigheidstrainingen en oudercursussen ‘opvoeden’ gaf. Na vervolgens bij Bureau Jeugdzorg acht jaar gewerkt te hebben met criminele jongeren en hun ouders, heeft ze vijf seizoenen ouders gecoacht die problemen ondervonden bij de opvoeding van hun kinderen in het EO tv-programma “Schatjes”. Van dit programma is een boek uitgegeven. In september 2006 is Tischa gestart met ‘Groot & Klein’ van waaruit zij o.a. lezingen, workshops en coaching in opvoeden geeft en kinderen begeleidt en behandelt. Vanaf september 2008 is Tischa de vaste opvoedcoach van het tijdschrift J/M. Naast dit alles werkt Tischa met veel passie en plezier bij Stichting Sam, een vrijwilligersorganisatie waar ze met behulp van dolfijnen (gedrags)therapie geeft aan kinderen met aan autisme verwante stoornissen en het Syndroom van Down. Zie ook haar website www.grootenklein.nl
Ron Kleijn
Ron Kleijn: directeur-eigenaar Solectief (training en advies)
Ron Kleijn heeft vele jaren ervaring als leidinggevende in de supermarktbranche, waar hij de factor mens altijd als belangrijkste heeft ervaren. Met deze praktische ervaring en de opgedane kennis geeft hij vanaf 2007 als eigenaar van Solectief advies en trainingen om samen het maximale uit bedrijven, afdelingen, teams en individuen te halen. Of het nu gaat om een levensmiddelen retailer of om een ICT beveiligingsbedrijf dat maakt niet uit, het gaat om de factor MENS. Solectief staat voor de Solist in het Collectief, de ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Binnen de Nanny Academy verzorgt Ron met name de workshop Competenties waarbij hij aantoont dat het niet gaat om wat iemand zelf zegt wat hij/ zij kan maar dat het gaat om hoe andere het ervaren. Zie ook www.solectief.nl
Myrte van Gurp
Myrte van Gurp: orthopedagoog
Myrte heeft orthopedagogiek gestudeerd in Leiden. Tijdens haar studie werkte ze in de kinderopvang en deed ze veel ervaring op in het werken met jonge kinderen. Hierna is ze als nanny werkzaam geweest in Brussel en in Amsterdam. Door dit “ pionieren” op nanny-gebied, heeft ze veel geleerd over het werken in gezinssituaties. Ook weet ze goed wat belangrijk is voor een nanny in ontwikkeling. Sinds 2012 is Myrte betrokken bij Görtz & Crown en verzorgt zij het inhoudelijke deel van de online leeromgeving. Ze levert content voor de modules in de Nanny Academy en begeleidt en coacht nannies tijdens hun opleiding en on the job. Zij is zowel mentor als pedagogisch steunpunt voor onze nannies en families.
Sietske Altena
Sietske Altena: orthopedagoog
Sietske heeft HBO Pedagogiek gestudeerd in Leeuwarden en heeft hierna de master Orthopedagogiek gedaan in Groningen. Tijdens haar studies heeft ze als gastouder gewerkt en door meerdere stages heeft ze met veel verschillende leeftijdsgroepen gewerkt. Na haar studie is ze via Görtz and Crown als nanny aan de slag gegaan. Inmiddels werkt ze 6,5 jaar als nanny. Sietske richt zich op het pedagogische gedeelte van Görtz and Crown. Daarnaast traint en begeleidt ze G&C nannies in de Nanny Academy.

Locatie praktijkdagen

De praktijkdagen vinden plaats op locaties in de Randstad of het midden van het land. Deze locaties worden ruim voorafgaande aan de geplande praktijkdagen aan de deelnemende nannies bekend gemaakt.