Voorafgaand aan bemiddeling heb je in elk geval met goed gevolg deelgenomen aan één van de praktijkdagen die een verplicht onderdeel zijn van de basisopleiding van de Görtz & Crown Nanny academy.

Meer informatie

Praktijkdagen


Een deel van de basisopleiding wordt klassikaal gegeven tijdens vier praktijkdagen door het jaar heen. De introductie-workshop wordt altijd in de ochtend gegeven. In de middag zijn er diverse andere workshops. Je volgt dus vijf verplichte dagdelen.
Voor de Nanny Academy zijn (gast)docenten aangetrokken die elk op hun eigen vakgebied hun kennis en ervaring
met je delen tijdens de praktijkdagen.

Alle workshops die worden gegeven tijdens de praktijkdagen zijn niet alleen toegankelijk voor de nieuwe G&C nannies die het praktijkgedeelte van de basisopleiding nog moeten afronden. Ook G&C nannies die al jaren aan de slag zijn bij G&C families zijn van harte welkom. Zo ontmoet je dus altijd collega’s. Je wordt onderdeel van onze G&C community.

Docenten


Jan Jaap van Weering

Deskundige op het gebied van etiquette en omgangsvormen

Jan Jaap van Weering heeft al tientallen jaren een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen. Hij dankt zijn kennis van goede manieren en gevoel voor decorum grotendeels aan zijn opvoeding en aan zijn latere (bestuurs)activiteiten met een sterk representatief karakter. Jan Jaap heeft ruim 28 jaar bij Royal Dutch Shell gewerkt, altijd in commerciële en communicatieve functies. Hij heeft trainees en collega’s begeleid bij het correct omgaan met klanten. Zijn laatste functie was Huisstijlmanager bij Shell Verkoopmaatschappij B.V. Jan Jaap is tevens hoofddocent bij het Institute of Protocol The Hague en hij vervult een aantal gastdocentschappen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het EuroCollege, de Nederlandse Defensie Academie, de IVA Business School en Stenden Hogeschool. Tevens is hij vrijwilliger bij de WeekendKlas. Bovendien wordt Jan Jaap regelmatig voor radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd bij o.a. de AVRO, EO, BNR, NOS en RTL. Jan Jaap is enige tijd gastredacteur bij Het Financiële Dagblad geweest en thans columnist bij Outsource Management magazine en actief als spreker van de Speakers Academy en het Assemblee Sprekersbureau. Voor meer informatie www.distinguished.nl

Tischa Neve

Kinder- en jeugdpsycholoog en speltherapeut

Direct na haar afstuderen in 1995 richtte ze met een collega het ‘Kinder Advies- en Trainingscentrum’ op waar ze een paar jaar sociale vaardigheidstrainingen en oudercursussen ‘opvoeden’ gaf. Na vervolgens bij Bureau Jeugdzorg acht jaar gewerkt te hebben met criminele jongeren en hun ouders, heeft ze vijf seizoenen ouders gecoacht die problemen ondervonden bij de opvoeding van hun kinderen in het EO tv-programma “Schatjes”. Van dit programma is een boek uitgegeven. In september 2006 is Tischa gestart met ‘Groot & Klein’ van waaruit zij o.a. lezingen, workshops en coaching in opvoeden geeft en kinderen begeleidt en behandelt. Vanaf september 2008 is Tischa de vaste opvoedcoach van het tijdschrift J/M. Naast dit alles werkt Tischa met veel passie en plezier bij Stichting Sam, een vrijwilligersorganisatie waar ze met behulp van dolfijnen (gedrags)therapie geeft aan kinderen met aan autisme verwante stoornissen en het Syndroom van Down. Zie ook haar website www.grootenklein.nl

Merel van ’t Wout

Kledingcoach en styliste

Na de modevakschool heeft Merel Fashion Merchandising gestudeerd in Londen. Aangevuld met schoonheidsverzorging en visagie. Na haar studie heeft ze kleding ontworpen en geïmporteerd. Maar ze miste iets. Het leukste vind ze om met kleding én met mensen bezig te zijn. Eruit halen wat erin zit. Laten zien hoe leuk kleding is als je weet waar je op moet letten. Haar insteek is: Wees je mooiste zelf. Het is belangrijk dat de buitenkant klopt met de binnenkant.
Tijdens het praktische weekend leert ze je hoe je jezelf het best kunt kleden en presenteren tijdens je werk als nanny. Daarnaast krijg je een kleuradvies zodat je weet welke kleding, make-up en accessoires je het mooiste staat. En waar je op kunt letten als je je haar een kleurtje wilt geven. Wil je meer weten? Ga dan naar www.histyle.nl en bekijk de filmpjes.

Marcel Miltenburg

Directeur-eigenaar Spring Instituut en adviseur Nanny Academy

Marcel is een echte retail specialist en heeft op directie niveau voor verschillende grote retailers in de levensmiddelenbranche gewerkt. Als hoofd opleidingen bij het Laurus concern, heeft hij ervaren dat het slim is om aandacht te besteden aan de continue ontwikkeling van medewerkers. Gedreven door een duidelijke visie het MBO onderwijs te verbeteren, is hij in 2008 gestart met zijn eigen opleidingsinstituut, het Spring Instituut. Door middel van een innovatief opleidingsconcept hoeven medewerkers niet meer naar school maar volgen hun praktijkgerichte opleiding individueel en gefaciliteerd via een online leeromgeving. Inmiddels is het. Spring Instituut de strategische opleidingspartner van grote reatialers als Coop Supermarkten, H&M, Sacha, Deli XL, HMS Host en andere grote retailers. Naast het unieke opleidingsconcept, denken we met onze klanten proactief mee over opleidingsvraagstukken. Voor Görtz & Crown heeft het Spring Instituut de Nanny Academy ontwikkeld en adviseert Marcel Görtz & Crown ook op strategisch niveau. Voor meer informatie over het Spring Instituut.

Myrte van Gurp

Orthopedagoog

Myrte heeft orthopedagogiek gestudeerd in Leiden. Tijdens haar studie werkte ze in de kinderopvang en deed ze veel ervaring op in het werken met jonge kinderen. Hierna is ze als nanny werkzaam geweest in Brussel en in Amsterdam. Door dit “ pionieren” op nanny-gebied, heeft ze veel geleerd over het werken in gezinssituaties. Ook weet ze goed wat belangrijk is voor een nanny in ontwikkeling. Sinds 2012 is Myrte betrokken bij Görtz & Crown en verzorgt zij het inhoudelijke deel van de online leeromgeving. Ze levert content voor de modules in de Nanny Academy en begeleidt en coacht nannies tijdens hun opleiding en on the job. Zij is zowel mentor als pedagogisch steunpunt voor onze nannies en families.

Locatie Praktijkdagen


De praktijkdagen vinden plaats op locaties in de Randstad of het midden van het land.
Deze locaties worden ruim voorafgaande aan de geplande praktijkdagen aan de deelnemende nannies bekend gemaakt.