Nanny Academy

Görtz & Crown bemiddelt vooral nannies voor drukbezette gezinnen die bewust voor een nanny kiezen. Dit vraagt extra kwaliteiten van nannies die deze vaak veeleisende werkomgeving ambiëren.

Meer informatie

De basisopleiding en vervolgmodules van de G&C Nanny Academy garanderen de optimale voorbereiding voor de specifieke werkomgeving voor onze G&C nannies. Het volgen van de Nanny Academy is verplicht. Om aan de hoge gewenste kwaliteitsstandaarden te blijven voldoen bemiddelen wij alleen nannies die bereid zijn om zich permanent bij te scholen.

G&C Nanny Academy


De basisopleiding bestaat uit 12 praktijkgerichte modules. De theorie volg je digitaal. Opdrachten lever je online in en worden online beoordeeld. Een praktisch weekend is ook onderdeel van de basisopleiding.

Alle facetten van het werken als professionele nanny in een gezin komen in onze Nanny Academy aan bod. De opleidingsmodules, die exclusief door onze organisatie zijn ontwikkeld en continue worden aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen, worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met gerenommeerde docenten, pedagogen en instituten.

De opleiding is toegankelijk voor kandidaten uit zowel Nederland als België. Vooralsnog zal de opleiding alleen in het Nederlands worden aangeboden.

Basisopleiding en verdiepingsmodules
De Nanny Academy bestaat uit twee delen. In de basismodules waarmee je start, leer je alles om zeer hoge kwalitatieve zorg en begeleiding te kunnen garanderen.

Onder meer gezondheid, opvoeding en etiquette komen aan de orde en persoonlijke ontwikkeling, communicatie, veiligheid en organisatie krijgen veel aandacht. Daarnaast komen onderwerpen als communicatie met ouders en de organisatie rondom het gezin aan de orde. Met de verdiepingsmodules blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kun je je verder specialiseren bijvoorbeeld op het gebied van social media en (online) pesten.

De Nanny Academy vind je in een online leeromgeving. Je kunt de modules daarom doorlopen waar en wanneer het jou uitkomt. Vast onderdeel van de Academy is het praktisch weekend. Tijdens dit weekend ontmoet je andere nannies en worden onderwerpen uit de Academy nader behandeld in trainingen en workshops.

Nadat je bij een gezin bent begonnen, blijven we je coachen en begeleiden, individueel on the job, aangepast op jouw situatie. Via de online community binnen de Nanny Academy houd je contact met je collega’s!

Demo Nanny Academy

 
 

Hoe lang duurt de basisopleiding?


De basisopleiding bestaat uit 12 modules die met name digitaal moeten worden gevolgd en deels tijdens een praktisch weekend. Let op, een aantal opdrachten moeten wel in de praktijk worden gemaakt maar via de G&C Nanny Academy (digitaal) worden ingeleverd.

De opleiding kan op eigen tempo en binnen een eigen planning worden uitgevoerd. De gemiddelde duur van de opleiding zal ca. drie maanden bedragen. Hierbij zal worden verwacht dat je gemiddeld 15 tot 20 uur per week aan de opleiding kunt besteden. Besteed je minder tijd aan de opleiding, dan duurt het afronden van de basisopleiding langer.


Vervolgopleiding en verdiepingsmodules


Nadat je aan de slag bent gegaan als G&C nanny, is het van belang dat je up to date blijft in jouw vakgebied en je verder ontwikkelt in het nanny vak. Via onze Nanny Academy doen we dit op verschillende manieren. Zo volgen we de trends en delen we interessante artikelen met je, maar we bieden ook vervolgmodules aan. Je gaat je verder specialiseren en kiest modules die op dat moment voor jou van toepassing zijn. Werk je bijvoorbeeld in een gezin waar een baby verwacht wordt, dan verdiep je je in de module “handling newly borns”. Werk je juist met grotere kinderen, dan kan de module “omgaan met social media” van toepassing zijn. In de vervolgopleiding werk je ook aan je eigen pedagogische visie. Zo specialiseer je je tot een nanny met veel ervaring EN inhoudelijke bagage. Via onze online community blijf je in contact met collega nannies. Je blijft elkaar inspireren en geeft elkaar ook advies.
Nanny Ayla
Binnen de opleiding heb ik geleerd wat het vak van nanny precies inhoudt. De modules zijn stuk voor stuk verschillend, leerzaam en interessant. Je wordt breed opgeleid zodat je over alles af weet en hierdoor zoveel mogelijk uit je vak kunt halen. Door de opleiding merk ik dat de ouders mij om adviezen vragen over wat het beste is voor hun kinderen. Hierdoor voel je je direct nuttig!Nanny Ayla

Toelating tot de G&C Nanny Academy


  • Niet iedereen komt in aanmerking om nanny te worden bij Görtz & Crown. Eventuele toelating bij de Nanny Academy volgt na een uitgebreid kennismakingsgesprek. We kijken daarbij goed naar je profiel en naar je vooropleiding en relevante werkervaring. Het is noodzakelijk dat jouw profiel past bij deze verantwoordelijke functie als G&C nanny. Dit betekent dat je over een gedegen basisopleiding (minimaal Pedagogisch Medewerker niveau 3 of gelijkwaardig) dient te beschikken. Veel van onze geplaatste nannies beschikken over een relevant MBO niveau 4 of HBO diploma. Daarnaast beschik je over de genoemde eigenschappen die horen bij een G&C nanny.

    Om je verder op te leiden tot een professionele nanny, volg je alle modules van de basisopleiding, later gevolgd door de vervolgopleiding met verdiepingsmodules. Tijdens jouw deelname aan de G&C Nanny Academy leer je o.a. wat het betekent om te werken bij gezinnen uit vooraanstaande kringen en welke extra kwaliteiten dat van jou vraagt.

  • Voorafgaand aan bemiddeling heb je in elk geval met goed gevolg deelgenomen aan het praktische trainingsweekend dat een verplicht onderdeel is van de basisopleiding.


Bemiddeling Görtz & Crown


Na succesvolle afronding van de vereiste basismodules van de opleiding en het verplichte praktisch trainingsweekend volgt eventuele bemiddeling bij een opdrachtgever.
Als G&C nanny blijf je ingeschreven bij onze eigen Nanny Academy en ben je verplicht jaarlijks (bij)scholingsmodules te volgen zodat je als G&C nanny altijd up-to-date blijft op het terrein van de begeleiding, opvoeding en de ontwikkeling van (jonge) kinderen. Nannies die jaarlijks hun verplichte studiepunten halen komen in aanmerking voor bemiddeling bij nieuwe gezinnen.
Nanny Amanda
Wanneer ik in de ochtend op mijn werk aankom, zie ik voor het raam een klein jongetje met een grote lach. Wat vind ik die lach toch fijn. Heerlijk om te zien hoe blij hij van mij wordt.
Nanny Amanda

Praktisch weekend


Een deel van de basisopleiding wordt klassikaal gegeven tijdens het praktisch weekend. Hier worden verschillende weekenden (vrijdagnamiddag t/m zondag) in het jaar voor gereserveerd. Jij volgt één praktisch weekend. Voor de Nanny Academy zijn (gast)docenten aangetrokken die elk op hun eigen vakgebied hun kennis en ervaring met je delen tijdens het praktische weekend.

Docenten voor het praktische weekend


Jan Jaap van Weering

Deskundige op het gebied van etiquette en omgangsvormen

Jan Jaap van Weering heeft al tientallen jaren een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen. Hij dankt zijn kennis van goede manieren en gevoel voor decorum grotendeels aan zijn opvoeding en aan zijn latere (bestuurs)activiteiten met een sterk representatief karakter. Jan Jaap heeft ruim 28 jaar bij Royal Dutch Shell gewerkt, altijd in commerciële en communicatieve functies. Hij heeft trainees en collega’s begeleid bij het correct omgaan met klanten. Zijn laatste functie was Huisstijlmanager bij Shell Verkoopmaatschappij B.V. Jan Jaap is tevens hoofddocent bij het Institute of Protocol The Hague en hij vervult een aantal gastdocentschappen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het EuroCollege, de Nederlandse Defensie Academie, de IVA Business School en Stenden Hogeschool. Tevens is hij vrijwilliger bij de WeekendKlas. Bovendien wordt Jan Jaap regelmatig voor radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd bij o.a. de AVRO, EO, BNR, NOS en RTL. Jan Jaap is enige tijd gastredacteur bij Het Financiële Dagblad geweest en thans columnist bij Outsource Management magazine en actief als spreker van de Speakers Academy en het Assemblee Sprekersbureau. Voor meer informatie www.distinguished.nl

Tischa Neve

Kinder- en jeugdpsycholoog en speltherapeut

Direct na haar afstuderen in 1995 richtte ze met een collega het ‘Kinder Advies- en Trainingscentrum’ op waar ze een paar jaar sociale vaardigheidstrainingen en oudercursussen ‘opvoeden’ gaf. Na vervolgens bij Bureau Jeugdzorg acht jaar gewerkt te hebben met criminele jongeren en hun ouders, heeft ze vijf seizoenen ouders gecoacht die problemen ondervonden bij de opvoeding van hun kinderen in het EO tv-programma “Schatjes”. Van dit programma is een boek uitgegeven. In september 2006 is Tischa gestart met ‘Groot & Klein’ van waaruit zij o.a. lezingen, workshops en coaching in opvoeden geeft en kinderen begeleidt en behandelt. Vanaf september 2008 is Tischa de vaste opvoedcoach van het tijdschrift J/M. Naast dit alles werkt Tischa met veel passie en plezier bij Stichting Sam, een vrijwilligersorganisatie waar ze met behulp van dolfijnen (gedrags)therapie geeft aan kinderen met aan autisme verwante stoornissen en het Syndroom van Down. Zie ook haar website www.grootenklein.nl

Merel van ’t Wout

Kledingcoach en styliste

Na de modevakschool heeft Merel Fashion Merchandising gestudeerd in Londen. Aangevuld met schoonheidsverzorging en visagie. Na haar studie heeft ze kleding ontworpen en geïmporteerd. Maar ze miste iets. Het leukste vind ze om met kleding én met mensen bezig te zijn. Eruit halen wat erin zit. Laten zien hoe leuk kleding is als je weet waar je op moet letten. Haar insteek is: Wees je mooiste zelf. Het is belangrijk dat de buitenkant klopt met de binnenkant.
Tijdens het praktische weekend leert ze je hoe je jezelf het best kunt kleden en presenteren tijdens je werk als nanny. Daarnaast krijg je een kleuradvies zodat je weet welke kleding, make-up en accessoires je het mooiste staat. En waar je op kunt letten als je je haar een kleurtje wilt geven. Wil je meer weten? Ga dan naar www.histyle.nl en bekijk de filmpjes.

Marcel Miltenburg

Directeur-eigenaar Spring Instituut en adviseur Nanny Academy

Marcel is een echte retail specialist en heeft op directie niveau voor verschillende grote retailers in de levensmiddelenbranche gewerkt. Als hoofd opleidingen bij het Laurus concern, heeft hij ervaren dat het slim is om aandacht te besteden aan de continue ontwikkeling van medewerkers. Gedreven door een duidelijke visie het MBO onderwijs te verbeteren, is hij in 2008 gestart met zijn eigen opleidingsinstituut, het Spring Instituut. Door middel van een innovatief opleidingsconcept hoeven medewerkers niet meer naar school maar volgen hun praktijkgerichte opleiding individueel en gefaciliteerd via een online leeromgeving. Inmiddels is het. Spring Instituut de strategische opleidingspartner van grote reatialers als Coop Supermarkten, H&M, Sacha, Deli XL, HMS Host en andere grote retailers. Naast het unieke opleidingsconcept, denken we met onze klanten proactief mee over opleidingsvraagstukken. Voor Görtz & Crown heeft het Spring Instituut de Nanny Academy ontwikkeld en adviseert Marcel Görtz & Crown ook op strategisch niveau. Voor meer informatie over het Spring Instituut.

Myrte van Gurp

Orthopedagoog

Myrte heeft orthopedagogiek gestudeerd in Leiden. Tijdens haar studie werkte ze in de kinderopvang en deed ze veel ervaring op in het werken met jonge kinderen. Hierna is ze als nanny werkzaam geweest in Brussel en in Amsterdam. Door dit “ pionieren” op nanny-gebied, heeft ze veel geleerd over het werken in gezinssituaties. Ook weet ze goed wat belangrijk is voor een nanny in ontwikkeling. Sinds 2012 is Myrte betrokken bij Görtz & Crown en verzorgt zij het inhoudelijke deel van de online leeromgeving. Ze levert content voor de modules in de Nanny Academy en begeleidt en coacht nannies tijdens hun opleiding en on the job. Zij is zowel mentor als pedagogisch steunpunt voor onze nannies en families.

Locatie Praktisch weekend


Het praktisch weekend vindt plaats op een centrale locatie. Deze locatie wordt ruim voorafgaande aan het praktische weekend aan de deelnemende nannies bekend gemaakt. Op deze locatie zijn trainingszalen aanwezig om in een grote groep of meerdere kleine groepen het praktische gedeelte van de opleiding te volgen. Daarnaast zal er gekookt en samen gegeten worden.