Op avontuur – deel 2

Sophie van OmmerenNanny BlogPlaats een Reactie

op avontuur deel2 Nannyblog - Gortz and Crown

Twee weken geleden schreef Myrte hier over haar ervaring als meereis-nanny. Ze stond op het punt om met drie kinderen het vliegtuig te gaan missen… Lees hier hoe dit verder ging:

Helaas had het vliegveld niet alles gelijkvloers en moesten we dus ook trappen en roltrappen af. Uiteindelijk kwamen we op het nippertje door de gate en in het vliegtuig waar een paar honderd ogen ons kwaad aankeken. Waar ook niemand bereid was om plekken te wisselen, zodat ik de kleuter 4 rijen voor me vastgespte, de peuter in de rij schuin voor me in de gordel kon klikken en de baby slapend op schoot nam. Met klotsende oksels.

En wat denk je? Ze hebben alle drie de hele vlucht geen kik gegeven. Kleuter kletste honderduit tegen haar buren, die na wat gemok toch smolten voor zo’n opgewekt meisje. Peuter besloot ook wat slaap in te halen en heb ik wakker moeten maken toen we arriveerden. En de baby was binnen 2 minuten na opstijgen weer wakker maar heeft zich uitstekend vermaakt met zo’n magic board van haar zusje. Ik hoefde eigenlijk maar weinig te doen.

We krijgen af en toe aanvragen voor meereizende nannies en iedere keer denk ik weer: ik zou het wel weten! Het is echt een ontzettend leuke ervaring om mee te reizen met een gezin en op die manier andere culturen te leren kennen. Vaak kom je op plekken waar je misschien zelf helemaal niet naar toe zou gaan. Het is een uitdaging om met kinderen verre reizen te maken maar ook echt een unieke tijd.

Voor iedereen die nog twijfelt: probeer je eens een voorstelling te maken van dat “nieuwe leven”. Het zal onregelmatig zijn en misschien ook wel wat chaotisch. Kun je daar goed in werken? Ben je stressbestendig en oplossingsgericht? Denk ook eens aan je reizen tot nu toe. Hoe gingen die je af? Vond je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken, “ anders” te eten, je ritme aan te passen? Maak je gemakkelijk contact, red je je in een andere taal dan het Nederlands? Dan is dit echt een functie voor jou!

Ik denk aan mijn meereisjaren met ontzettend veel plezier terug en hoop dat vele toekomstige nannies dat ook zullen doen!

Hier nog wat meereistips:

 • Neem altijd gemakkelijk zittende relaxkleding mee. Geen bestemming is hetzelfde en soms zit je in dezelfde accommodatie als het gezin en kom je elkaar ook ’s avonds en ’s nachts tegen. Het is dan fijn als je niet in je oude shirt of te korte neglige door het huis moet
 • Denk (zeker voor de kinderen) in laagjes. Zeker als je met het vliegtuig reist, is het fijn om een vest aan of uit te kunnen doen, afhankelijk van het klimaat. Ook stak ik altijd sokken in de handbagage, die kwamen dan weer van pas als de airco in het vliegtuig hoog stond.
 • Neem wat simpele spelletjes/boekjes mee tijdens de reis. Pen (of potloden) en papier vind ik onmisbaar. Je kunt samen tekeningen maken, een verhaaltje schrijven, galgje spelen, vouwen, enzovoorts.
 • Met de drie kinderen kwamen ook drie hele dierbare knuffels. Ik was als de dood om die kwijt te raken en dus hadden de (gemerkte) dieren met zn drieen hun eigen tas. Ik liet ze altijd in de tas tot we echt in het vliegtuig zaten en deed bij het verlaten ook weer een dubbel check. Daarnaast merkte ik het meteen als die tas wat leger was en kon dan meteen de zoektocht starten.
 • Bereid de reis goed voor! Je leert alles over de voorbereiding in onze module “Nanny travels around the world” in de Nanny Academy. Zorg dat je goed weet wat er van jou verwacht wordt tijdens de reis. Is het een zakelijke trip of een familievakantie? Zullen er meer kinderen zijn? Wordt er van jou verwacht dat je een kinderprogramma organiseert? Zijn er ook vrije dagen voor jou?
 • Denk ook praktisch voor de kinderen: moet er een babyfoon mee? Zijn er ledikantjes, campingbedjes (denk dan vooral aan een matrasje, de meeste campingbedjes hebben alleen een soort plank als bodem), kinderstoelen? Is er een zwembad en zit hier een hek omheen? Hoe veilig is de situatie of moet je maatregelen nemen?
 • Neem voor jezelf ook wat vertier mee; een goed boek, wat tijdschriften of je ipad. Houd er wel rekening mee dat je niet overal series en films kunt bekijken.
 • Houd een dagboekje bij! Er gebeurde meestal zo veel in korte tijd, dat ik achteraf altijd blij was dat ik het een en ander had opgeschreven. Nu is het nog steeds leuk om terug te lezen!
 • Op instagram kun je bijvoorbeeld via de hashtag #nannytravels de mooiste plaatjes terug zien van andere reizende nannies. Erg leuk om te volgen!
 • Vind je het lastig om je vrije tijd alleen door te brengen? Er bestaan een aantal ondermeningen die je aan een local kunnen koppelen. Die local neemt jou mee op sleeptouw en laat je de omgeving zien. Check bijvoorbeeld withlocals.com
 • Maak gebruik van je nanny-netwerk. Een oproepje op facebook geeft je veel tips over de bestemming. Zo heb je binnen de kortste keren een leuk programma in elkaar gedraaid!

Lijkt het je wat om een avontuurlijke nanny te worden en ben je nog niet bij ons aangesloten?

Kijk voor meer informatie op onze website en neem contact met ons op.

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *