Mijn onvergetelijke nanny ervaring

Erwin van LunNanny BlogPlaats een Reactie

Beste collega nannies,

Na bijna anderhalf jaar gewerkt te hebben als G&C nanny in Amsterdam heb ik besloten om nog een studie te gaan volgen en (tijdelijk) te stoppen.
Werken als nanny is de leukste baan die ik tot nu toe heb gehad. De afgelopen tijd ben ik elke dag met plezier naar mijn werk gegaan. Ik zat helemaal op mijn plek, het klikte goed met de ouders en de kinderen.

Nanny zijn is een hele eervolle baan die veel voldoening geeft. Een nanny is een steun en toeverlaat van een druk en modern gezin die hun kinderen een hele ontspannen en veilige jeugd willen geven. Nanny zijn is niet alleen het verzorgen maar ook het organisatorisch ondersteunen van het gezin tijdens een drukke werkweek van ouders en kind.

Voor mij heeft het nanny zijn veel veranderd. Ik ben persoonlijk erg gegroeid maar ook tijdens werk. Ik ben door mijn kennis en ervaring bepaalde situaties heel anders gaan inzien waardoor ik nu veel rustiger en overzichtelijker kan handelen. Zoals bijvoorbeeld met de opvoeding, je wilt je tijdens het werk graag aan de stampunten en regels houden van de ouders maar ook die van jezelf. Dit is in de praktijk veel moeilijker dan je in eerste instantie denkt. Je moet zorgen dat je hier een evenwichtig beeld van hebt en vooral consequent in probeert te blijven. De kinderen groeien lichamelijk en geestelijk erg snel maar je groeit zelf dus ook. Als persoon. Elke dag leer je weer meer hoe je het beste met bepaalde situaties om moet gaan en wat voor nanny jij zelf eigenlijk wilt zijn. Ook groei je elke dag met blijdschap door de waardering en de liefde je terug krijgt van de ouders en kinderen.

Nanny zijn was een onvergetelijke een vooral leerzame ervaring waar ik heel veel van heb genoten. Ik wens ieder geval iedere (toekomstige) nanny net zo’n leuke, unieke en warme werk ervaring toe als dat ik heb mee gemaakt.

Jetske

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *