Mijn nieuwe avontuur

Erwin van LunNanny Blog1 Comment

Mijn allereerste gesprek bij een eventueel nanny gezin. Ik was bijna klaar met de Nanny Academy toen ik op sollicitatie gesprek ging bij een leuk gezin in Leiden met drie kinderen. Een jongen van 6, een meisje van 2,5 en een jongetje van net 1 jaar oud.

Na twee gesprekken en een goede klik met de ouders was het al duidelijk, “ik mocht de nanny worden van het gezin”.
Een spannende tijd brak aan. Een contract opstellen, het meelopen met de vorige nanny, de eerste werkdagen. Alles was nieuw en ik moest echt mijn draai en ritme vinden. Ook was het soms best pittig met drie kinderen waarvan twee overdag thuis. Boodschappen doen, badderen, middagdutje, ondertussen het huis aan kant maken en vervolgens de oudste uit school halen, buiten spelen en tenslotte koken en samen met de kinderen eten. Af en toe naar de kapper of consultatiebureau behoorden ook tot mijn taken. Dagen dat alle kinderen thuis waren bijvoorbeeld gedurende de schoolvakanties, kinderen ziek thuis maar ook naar de boerderij, indoorspeeltuinen en de bibliotheek. Avonden werken, nachten werken, alles om het gezin zoveel mogelijk te ontzorgen.

Arlyna

Nu, bijna 3 jaar later, zien mijn dagen er heel anders uit. Nog maar één kindje is thuis overdag, inmiddels is dit al een grote jongen van ruim 3,5 jaar oud. Het echte ‘verzorgen’ is voorbij en nog even en de jongste wordt 4 jaar en gaat ook naar school. Mijn taak zit er bij dit gezin bijna op. Het was vanaf het begin duidelijk dat ik zou blijven tot de jongste naar school zou gaan. Hierna zullen ze alleen nog iemand nodig hebben voor na schooltijd en helaas is dat voor mij te weinig uur per week.

Mijn zoektocht is opnieuw begonnen. Welk leuk gezin wordt mijn volgende nieuwe nanny uitdaging?
Ik ben heel benieuwd en heb veel zin in een nieuw avontuur maar wat zal ik ‘mijn’ kindjes gaan missen. Dan besef ik me maar weer wat een bijzonder vak wij als nannies hebben. Alles van zo dichtbij meemaken binnen een gezin, ouders die hun kostbaarste bezit aan je toevertrouwen, lief en leed met elkaar delen maar ook weten wanneer je afstand moet gaan nemen en erop moet vertrouwen dat alles goed komt.

Liefs,
Arlyna

Een Reactie op ““Mijn nieuwe avontuur”

  1. Wat een super leuk stukje.
    Enorm veel succes bij je nieuwe avontuur, maar dat gaat helemaal goed komen!

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *