Kerst & Eindejaarsblog 2017

Sophie van OmmerenNanny BlogPlaats een Reactie

We kijken met Görtz & Crown terug op een mooi jaar. Een druk jaar ook. We hebben gezinnen blij gemaakt door er een goede nanny te plaatsen die past in het gezin. We hebben veel gesprekken gevoerd en een aantal hele leuke nannies aan ons bestand toegevoegd. Sommigen van hen zijn al werkzaam bij een gezin en het blijft voor ons ontzettend leuk om de enthousiaste verhalen uit het werkveld te horen.

Dit hele jaar zijn we achter de schermen ook druk bezig geweest met het opfrissen en verdiepen van onze Nanny Academy. Alle modules zijn onder de loep genomen, we hebben nieuwe filmpjes opgenomen, de theorie is herzien en waar nodig aangepast. Op dit moment wordt onze nieuwe leeromgeving gebouwd en begin volgend jaar kunnen we eindelijk laten zien waar we al zo’n tijd aan werken. Het gaat er heel mooi uitzien, wordt weer makkelijker in gebruik en bovenal: alles is straks voorzien van de nieuwste informatie voor onze professionals!

Naast het terug kijken op 2017, blikken we vast vooruit op het nieuwe jaar. Zo’n jaar waar nog niemand aan gekomen is, helemaal kakelvers ligt het daar in de verte op ons te wachten. Dat vraagt om mooie plannen, en natuurlijk om goede voornemens.

Als nanny werkte ik vaak tijdens de feestdagen. Toen we eens in Zuid-Amerika de kerstvakantie doorbrachten, ontstond een mooie traditie. Omdat ik op Oudjaarsavond met collega’s op stap zou gaan, en de ouders Nieuwjaarsdag zelf met de kinderen zouden zijn, leek het me leuk om een kleinigheidje voor ieder te maken. Ik dekte, zoals altijd ’s avonds, de ontbijttafel alvast en legde op ieders bord een Nieuwjaarswens. Daarin schreef ik wat ik voor ieder hoopte dat het nieuwe jaar zou brengen.

Toen ik de volgende dag zelf beneden kwam (en zij al lang op stap waren) trof ik op mijn eigen bord van ieder een wens terug. De kinderen hadden er goed over nagedacht, en uit de wensen bleek dat ze me best goed kenden. Zo wenste er eentje me “veel cola light” toe. Oeps..

Ook de ouders hadden hun best gedaan en ik was ontroerd door het liefs en grappigs waarmee dat nieuwe jaar begon.

Zij zijn dit in hun gezin blijven doen en ik doe dit nu zelf ook met mijn gezin. Het is leuk om even stil te staan bij de ander en bij wat je hem of haar wenst voor de komende tijd. Ook is het leuk om de wensen te bewaren en op Oudjaarsavond, als het jaar helemaal op is, te kijken naar hoe het iedereen vergaan is. Zijn de wensen uitgekomen? Passen ze nog of zijn er hele andere zaken voor in de plaats gekomen?

We weten allemaal wel dat goede voornemens vaak al op 12 januari niet meer nagestreeft worden. Soms zijn ze te hoog ingezet; complete levensveranderingen vragen meer tijd en een juiste mindset en meestal blijkt dat 1 januari geen goed moment is om het roer helemaal om te gooien. Maar het is wel leuk om je te bezinnen en te kijken welke kant je op wilt. Als nanny op persoonlijk of op werkvlak, als familie om samen de “familiemissie”  neer te zetten voor 2018.

Met G&C maken we begin januari een jaarplan en gaan we onze speerpunten voor het nieuwe jaar verder inkleuren. We hebben zo veel ideeën (op de plank liggen maar ook nieuwe hersenspinsels) dat we een keuze moeten maken voor welke plannen we in 2018 gaan. Een luxeprobleem, dat beseffen we ons terdege. Eigenlijk willen we het liefst alles aanpakken! In ieder geval komt Miriam weer terug van verlof, gaan we de praktisch weekenden inplannen, organiseren we weer een terugkomdag en willen we voor alle nannies een inspiratiebron blijven via onder andere social media, nieuwsbrieven en last but not least het persoonlijk coachen.

Voor nu staan de feestdagen voor de deur en gaan de G&C deuren ook voor een week dicht. Tussen kerst en oud en nieuw zullen wij genieten van een aantal vrije dagen, om er daarna weer energiek voor te gaan!

Wij wensen al onze nannies, onze families, docenten en samenwerkingspartners heerlijke feestdagen toe en een goed en gezond 2018!

En dan nu https://www.youtube.com/watch?v=JKJExBXRorA (na de reclame) op repeat!

Kerst & Eindejaarsblog 2017-nannyblog Gortz and Crown

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *