Mijn eerste nanny baan

Erwin van LunNanny Blog2 Comments

Foto Linda

Het begon allemaal toen ik op de site van Görtz & Crown terecht kwam. Het werken als professionele nanny sprak me zeer aan en ik besloot contact op te nemen Miriam, waarop een kennismakingsgesprek volgde. Na dit gesprek was ik super enthousiast en ben ik gestart met de opleiding.

Görtz & Crown biedt een leuke en leerzame opleiding met veel diepgang waarbij je zelf kunt inplannen wanneer je hieraan werkt. De opleiding bestaat uit 12 modules en een praktisch weekend waarbij je masterclasses volgt en andere toekomstige nannies ontmoet.

Tijdens mijn opleiding zag ik op de joblist een vacature voorbijkomen die mij zeer aansprak, namelijk voor een gezin waar een tweeling opkomst was. Toen ik bij deze familie binnenkwam voelde het al meteen goed.
Ook het gesprek verliep goed en er was meteen een wederzijdse klik. Na een paar dagen kwam het verlossende telefoontje van Görtz & Crown, de familie wilde mij graag als hun nanny. Ik was superblij en had niet verwacht dat ik zo snel én ook nog eens dichtbij huis een baan als nanny zou vinden.

Nadat we het contract hadden ondertekend volgde een toost met champagne en appelsap voor de toen nog zwangere moeder.
Mijn inwerkperiode begon een paar weken na de geboorte van de baby’s. In deze periode was de moeder nog thuis, wat ik erg fijn vond. Zo kon ik zien hoe een dag bij het gezin eruit zag, kon ik wennen en hadden wij de mogelijkheid om het één en ander samen te overleggen en af te stemmen.

Ik werk nu sinds juni 2016 bij de familie en ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. In het begin was het natuurlijk wel even wennen. Ik moest mezelf helemaal openstellen maar gelukkig is het gezin zelf ook erg open en voelde ik me al snel thuis.

Wat ik vooral zo leuk en speciaal vind is dat ik bij de familie alles van het begin af aan heb kunnen meemaken en ervaren. De kinderen zie ik letterlijk opgroeien vanaf de geboorte. De band die je met de kinderen opbouwt is geweldig vooral als ze je ook gaan herkennen en enthousiast worden wanneer je in de ochtend binnenkomt. Buiten de band met de kinderen is het ook belangrijk om een goede band met de ouders op te bouwen want zij moeten blind op je kunnen vertrouwen.

Ik neem, in samenwerking met de ouders, een deel van de opvoeding over en zorg dat de kinderen zich in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen ontwikkelen. Ik observeer, begeleid en stimuleer de kinderen en stem activiteiten af op basis van de interesses en behoeftes. Ik geef de ouders een uitgebreide overdracht en schrijf elke dag een leuk verhaaltje in het schriftje over het verloop van de dag en houd hierin de eet- en slaapmomenten bij.
Ik probeer de ouders zoveel mogelijk te ontzorgen zodat ze na een drukke werkdag alle aandacht aan hun kinderen kunnen geven. Ik zorg bijvoorbeeld dat het eten is voorbereid en kook voor het gezin. Daarnaast zorg ik ervoor dat de kinderen in bad zijn geweest. Verder houd ik de speel en slaapruimte netjes, verschoon de bedden van de kinderen, houd ik de was bij, doe kleine boodschappen, inventariseer of en wanneer kleding te klein worden en of er andere spullen met betrekking tot de kinderen aangeschaft moeten worden.

Als nanny word je echt onderdeel van het gezin. Kortom een topbaan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid waarbij je zorgt voor veiligheid, gezondheid maar ook voor rust en stabiliteit!

Groetjes,

Linda

2 Reacties op “Mijn eerste nanny baan”

  1. Wat een leuk blog! Klopt helemaal Linda wat je schrijft. Nanny zijn is een volwaardige verantwoordelijke baan, waar heel wat bij komt kijken. Fijn dat je zo’n leuk gezin getroffen hebt. Groetjes Christel

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *