Een goede nanny

Erwin van LunNanny BlogPlaats een Reactie

Geschreven door Myrte van Gurp

Wanneer wij bij een familie kennis gaan maken nemen we altijd de wensen door rondom de nanny. Waar zijn zij naar op zoek en wat past er bij hun gezin? Families komen bij ons als ze een professionele nanny zoeken. Iemand die binnen komt en weet wat haar te doen staat. Ze willen graag ontzorgd worden en werken met iemand die een stevige basis kan bieden in hun vaak drukke leven.

Een goede nanny is flexibel. Ze past zich aan aan de wensen van de familie en moet dan soms ook wel eens wat laten, omdat het bij het gezin beter uitkomt. We hameren er altijd op, om van te voren goede afspraken te maken. Op wat voor basis wordt er een rooster gemaakt? Is dat wekelijks of maandelijks? Verandert er wel eens iets op korte termijn? En wat als de nanny een afspraak heeft? Allemaal goed om van te voren te weten, en niet op verrassingen te stuiten als er een samenwerking is.

Een goede nanny is goed georganiseerd. Ze is op tijd aanwezig en kijkt altijd verder dan vandaag. Gaan de kinderen het weekend weg? Dan zorgt ze dat de juiste kleding (laagjes!) gewassen en gestreken is. Komt er een feestdag aan of is er iets op school te doen? De nanny werkt de kinder- of familieagenda bij en denkt vooruit. Zo zal de familie ook altijd genoeg fruit, groente en andere basics in huis hebben als de nanny er niet is. Staan er verse babyhapjes klaar en zijn de laarsjes na een boswandeling weer schoon voor de volgende ronde.

Voor een goede nanny is werken met kinderen een passie. Zij weet veel van de ontwikkeling van kinderen en kan hen op een fijne manier begeleiden. Ze kan verschillende opvoedingsstijlen te hanteren en kijkt goed naar wat het kind nodig heeft. Ze communiceert duidelijk met de ouders en zit zoveel mogelijk op 1 lijn met hen. Ze biedt de kinderen een veilige basis waarin uitdaging en plezier samen gaan.

Daarnaast is een goede nanny ook nog eens zelfstandig en proactief. Ze doet kleine huishoudelijke taken, zoals het opruimen van de keuken nadat ze gekookt heeft. Ze haalt boodschappen en zorgt voor een gezond en gevarieerd dieet. De kinderkamers worden door de nanny goed bijgehouden, de bedden worden verschoond en de kleding wordt onderhouden. Ze pluist regelmatig de kasten uit en sorteert de te klein geworden kleding. Ook zorgt ze ervoor dat het speelgoed netjes en geordend is, en dat er genoeg uitdagend materiaal is. Speelgoed waar de kinderen te groot voor zijn geworden of niet meer naar omkijken, bergt ze op of brengt het in samenspraak naar bijvoorbeeld het goede doel. Ook in het buitenland zorgt de nanny dat ze weet waar ze moet zijn. De reis organiseert zij van te voren, en zo weet ze bijvoorbeeld een arts te bellen wanneer dit nodig is.

Daarnaast zijn er nog allerlei eigenschappen die een nanny uniek maken. Sommige nannies spreken meerdere talen of spelen een instrument. Er zijn creatieve wonders, of stoere nannies die samen met de kinderen buiten op avontuur gaan en een vlot met ze bouwen. Nannies die met de kinderen koken, nannies die het voetbalteam van de kinderen coachen en ga zo maar door.

Zou je ook graag in een leuk gezin werken, onder fijne omstandigheden met een klein aantal kinderen? Neem eens een kijkje op onze website. Je vindt er alles over het werken als nanny, onze nanny opleiding en de stappen die je moet nemen om nanny te worden.

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *