De reizende nanny

Erwin van LunNanny BlogPlaats een Reactie

Geschreven door Myrte van Gurp

In 2005 begon ik te werken als nanny en al na twee weken ging ik mee op reis. Ik vond het een geweldige uitdaging en keek erg uit naar de ervaring om als nanny te reizen.

Gelukkig was ik goed voorbereid. Hansje, ook toen mijn collega, liet me precies weten wat ik kon verwachten en waar ik aan moest denken. Bepakt en bezakt gingen we op weg, 12 uur reizen naar een heerlijk zonnige bestemming aan de andere kant van de wereld.
De tips die ik toen kreeg en de ervaring van deze geweldige trip, geef ik graag door in een lijstje:

  • Maak een paklijst en pas deze voor iedere reis aan. Zet aantallen of kenmerken op je lijst (letterlijk hoeveel paar sokken of de kleur van de laarsjes) en vink ze bij het inpakken op de terugweg weer aan. Zo vergeet je niets mee terug te nemen.
  • Voor de excel-professionals onder ons: maak een extra kolom op je paklijst en vink erin aan of je het item vaak hebt gebruikt. Of hoeveel broeken er nodig waren. En een kolom “ handig voor de volgende keer” Hiermee krijg je de ultieme paklijst.
  • Zorg dat je er ALTIJD fatsoenlijk bij loopt. Dus ook als je ’s nachts naar de wc moet en reisgenoten tegen kan komen of als je met z’n allen gaat zwemmen. Wij hebben ooit een nanny ontmoet die er wat schaarser gekleed bij liep en dat werd niet gewaardeerd door de familie met wie zij toen werkte. Wat was ik blij met mijn alles verhullende speedo badpak.
  • Doe wat voorbereidend werk; haal een reisgids over het betreffende land of vraag tips op facebook. Niet alleen voor de dagbesteding van de kinderen, ook voor de hotspots voor jezelf!
  • Plan de bezoeken aan musea of parken goed en koop alvast de kaartjes van te voren. Vaak is het aan het einde van de dag rustiger in een museum en is een uur genoeg voor jonge kinderen om er rond te wandelen. De meeste musea hebben een kinderprogramma!
  • Siliconen armbandjes met naam en nummer zijn handig voor drukke gelegenheden. Denk dan ook aan verschillende bandjes met de nummers; zijn de kinderen met jou op stap, dan dragen ze het bandje met jouw nummer erop en zijn ze met de ouders op stap, dan uiteraard het bandje met hun nummer. Daarnaast is het goed kinderen ook te leren op jou te letten. Een ouder met wie ik werkte is ooit haar kind even uit het oog verloren op het strand. Gouden tip daarin was dat kinderen nooit tegen de wind in gaan lopen. Met de wind mee gelopen en ze was al snel weer terecht!
  • Het kan handig zijn om jonge kinderen alvast te laten wennen aan het tijdsverschil van het te bezoeken land. Deze gewenning begin je een week van te voren en je vervroegt of verlaat alle handelingen op de dag. Je bouwt dit met 10 minuten per dag op, zodat je aan het einde van de week al een uur hebt ingelopen. Zodra je in het vliegtuig stapt verzet je je tijd naar de plek van bestemming en probeer je er verder naar toe te werken.
  • Begin op tijd met inpakken! Een week van te voren zorg je voor een leeg werkvlak en ga je al stapeltjes maken. Per kind, per kledingsoort. Je houdt (zoals altijd) de was goed bij en legt schone kleding alvast weg, zodoren). Toen ik vier vinkjes bij de paspoorten wilde zetten, kwam ik niet verder dan drie. Meneer was nog geen jaar oud en we waren gewoon compleet vergeten voor hem een reisdocument te regelen. Gelukkig kon dit op het vliegveld in Rotterdam verholpen worden maar we zijn wel twee dagen later vertrokken. Dit kan je als nanny niet gebeuren!
  • Bereid de vliegreis goed voor. Zorg voor leuke spelletjes, pen en papier en liefst ook voor beweging vooraf. Als een kindje al in de auto op de heenweg en op het vliegveld in een stoeltje of buggy zit, is de kans groot dat hij zich snel zal willen gaan bewegen in het vliegtuig. Dus lekker rond laten lopen tijdens het wachten, zelf naar de gate laten wandelen, enzovoorts! Vlak voor de terugreis gingen wij vaak nog met de kinderen zwemmen. (Bedenk dan wel van te voren wat je met de natte spullen doet, maar het zonnetje kan heel hard helpen in een half uurtje).
  • Last but not least; geniet ervan. Je komt soms op plekken waar je zelf niet snel heen zou gaan, en werken op het strand of aan het zwembad is een zeer leuke afwisseling op je normale dagen. Als je goede afspraken maakt van te voren, weet je waar je aan toe bent, en haal je het beste uit de reis voor iedereen. Je maakt zo prachtige herinneringen, voor zowel de kinderen als jezelf!

Fijne zomer, nannies!

 

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *