Ik wil nanny worden

Wil jij als professional in een gezin werken? Wil je een stabiele basis geven aan kinderen als mede-opvoeder waarbij jij veel verantwoordelijkheid krijgt? Dan is een baan als nanny via Görtz & Crown perfect voor jou!

Vraag meer informatie aan
Wij selecteren nannies, leiden ze op en bemiddelen tussen gezinnen en nannies. Onze unieke opleiding via de Nanny Academy is de gedegen voorbereiding op een mooie nanny carrière.

Het nanny beroep is nog relatief onbekend. Het wordt ook in Nederland en België steeds bekender. Het nanny vak wordt helaas nog wel eens vergeleken met de gastouder, kinderoppas of au pair maar dat is voor deze verantwoordelijke en zelfstandige functie zeer onterecht. Onze opdrachtgevers zijn druk bezette gezinnen die behoefte hebben aan een goed opgeleide nanny. Dit zijn gezinnen die van een nanny meer verlangen dan van een gastouder, oppas of au pair.

Onze minimale ingangseis om nanny te kunnen worden is daarom een afgeronde kindgerelateerde MBO-3 opleiding en (enige) ervaring met het werken met kinderen bijvoorbeeld in de kinderopvang, kinderzorg of als lerares. De meeste van onze huidige nannies zijn MBO-4, HBO of Universitair geschoold.

Om een optimale voorbereiding voor deze specifieke werkomgeving te garanderen, volg je via Görtz & Crown een post MBO/HBO opleiding via de Nanny Academy. Het volgen van deze opleiding is verplicht. Nannies worden na positieve afsluiting van de basisopleiding voorgesteld bij een opdrachtgever. Daarna blijven onze nannies steeds up-to-date door de verplichte modules in de vervolgopleiding.

Als nanny ben je een verrijking voor het gezin. Ik zorg ervoor dat iedereen zich in zijn eigen vertrouwde omgeving, veilig kan ontwikkelen en het beste uit het gezin gehaald wordt. Geen stress, alles goed geregeld en iedereen blij, daar doe ik het voor!Nanny Roos-Marijn

Wat doet een nanny?


Gezinnen waarbij één of twee ouders een drukke en/of verantwoordelijke functie hebben, komen dikwijls in de knel bij de gezinsorganisatie. Reguliere kinderopvang schiet dan te kort net als een tijdelijke au pair. Een fulltime professional, die zowel taken in de verzorging als in de opvoeding overneemt, is dan de perfecte oplossing. Een nanny, ook wel gouvernante of kindermeisje genoemd, brengt de rust en stabiliteit in het gezin.

 • Veelzijdig en met veel verantwoordelijkheden

  Als nanny wordt je onderdeel van een gezin en heb je een veelzijdig takenpakket met veel verantwoordelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en neemt, in samenwerking met de ouders/verzorgers, een deel van de opvoeding op je. Je zorgt voor een veilige, stimulerende en vertrouwde omgeving waarin één of meer kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

  Daarnaast kan je werk bestaan uit (licht) huishoudelijke taken die met de zorg van het kind te maken hebben zoals het netjes houden van speel- en slaapruimtes en de voorbereiding van maaltijden en tussendoortjes. Ook het doen van kleine boodschappen, het wassen, opvouwen en strijken van (kinder)kleding behoort hiertoe.

 • Creativiteit en organisatietalent

  Ook het voorbereiden van evenementen, uitjes en reizen en alles wat daarbij komt kijken, horen tot jouw verantwoordelijkheden. Dit vraagt voortdurend om creativiteit en organisatietalent.

  Verder speelt veiligheid een cruciale rol als je werkt in gegoede kringen. Bewaken van de veiligheid en gezondheid van de kinderen hoort vanzelfsprekend bij jouw verantwoordelijkheden als nanny.

 • Leuke, boeiende functie!

  Dit is slechts een kleine impressie van het werk van een nanny. Het is een leuke, uitdagende en boeiende functie waarin jij jezelf kunt ontwikkelen en jouw persoonlijke talenten kunt benutten.

  De families die via Görtz & Crown een nanny zoeken stellen hoge eisen aan de persoonlijkheid van de nanny. Het beroep van G&C nanny is daarom niet voor iedereen weggelegd. Kijk eens bij eigenschappen van een G&C nanny of je aan deze eisen voldoet.


Eigenschappen van een G&C nanny


Naast de eigenschappen die je van iemand werkzaam in de baby- en kinderzorg mag verwachten, verwachten we de volgende eigenschappen van onze nannies:

 • Flexibiliteit

  Zeer hoge mate van flexibiliteit; zowel in de onregelmatige werktijden als in onverwachte gebeurtenissen handel jij rustig, adequaat en speel je op de situatie in. Op alle situaties ben je voorbereid. Je bent creatief in het vinden van oplossingen en volledig stressbestendig.

 • Organisatietalent

  Je hebt alles onder controle, houd je aan de dagplanning en dit doe je in een handomdraai. Jij hebt gisteren al bedacht hoe de dag vandaag zal lopen. Jou krijgen ze niet zo maar gek!

 • Sensitief

  Je weet precies hoe je met kinderen EN hun ouders omgaat. Je voelt de stemming goed aan en handelt hier dan ook bewust naar. Je biedt stabiliteit en rust voor het hele gezin. Kinderen voelen zich fijn en op hun gemak bij jou.

 • Discreet

  Als nanny hoor en zie je veel. Het spreekt voor zich dat jij hier op een vertrouwelijke manier mee omgaat en alle informatie over het gezin met het grootste respect behandelt. Dit betekent dat je vrienden of familie niet vertelt over vertrouwelijke zaken die in een gezin spelen. Discretie staat bij jou heel hoog in het vaandel.

 • Leergierig

  Als Görtz & Crown nanny moet je je willen blijven ontwikkelen en ervoor zorgen dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kinderverzorging en opvoeding. Verdieping en verbreding in je vak is een noodzaak voor jou.

Waarom nanny worden via Görtz & Crown?

Er zijn een aantal redenen waarom onze nannies voor ons hebben gekozen:
Aanmeldingsprocedure

 • Contact

  Bel of mail ons wanneer je enthousiast bent geworden en overweegt om bij Görtz & Crown nanny te worden of daar meer over wilt weten.

 • Opleiding

  In een persoonlijk gesprek kijken we of je aan onze vooropleidings- en ervaringseisen voldoet en over de gewenste eigenschappen beschikt om toegelaten te kunnen worden tot de basisopleiding van de G&C Nanny Academy.

 • Bemiddeling

  Bij succesvolle afronding van de vereiste modules van de basisopleiding volgt bemiddeling bij een opdrachtgever.

 • Opvolging

  Als G&C nanny blijf je altijd ingeschreven bij de Nanny Academy en ben je verplicht jaarlijks (bij)scholingsmodules te volgen zodat je als G&C nanny altijd up-to-date blijft op het terrein van de begeleiding, opvoeding en de ontwikkeling van kinderen en andere belangrijke onderdelen van het nanny-vak.


Wil jij als G&C nanny gaan werken? Wij hanteren deze vier stappen in onze aanmeldingsprocedure:

Nanny Miranda
Het is fantastisch om als inwonende nanny in Frankrijk te werken! Je moet voor alles open staan en zelfverzekerd zijn want er gebeurt veel binnen een druk gezin met jonge kinderen. De ouders moeten blind op je kunnen vertrouwen. Het is geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan de opvoeding van hun kinderen. Je krijgt er zoveel liefde en respect voor terug.Nanny Miranda

Meer informatie


Wil je meer weten over nanny worden via G&C? Neem contact met ons op.
Velden met * zijn verplicht.