We zijn weer aangekomen in een nieuw jaar, waarin weer nieuwe en wellicht ook bekende momenten staan te gebeuren. Een van de leuke nieuwe momenten waar ik me erg op verheug is het werken met een drieling. En dan niet zomaar een drieling, maar ook nog kleine baby’s die net 1 á 2 maanden oud zijn. Zó ontzettend leuk, ik kijk er echt naar uit. Heerlijk met drie kleintjes knuffelen, met ze spelen, te eten geven en de wereld laten ontdekken. Maar daar komt ook gelijk een groot vraagteken. Want hoe ga ik dat doen, helemaal alleen? Hoe geef je een drieling de fles? Hoe krijg je een drieling op hetzelfde schema? Hoe ga je uitstapjes maken, of zelfs alleen boodschappen doen met een drieling? 

Info van de ouders
Tijd om mezelf daar eens in te gaan verdiepen en mezelf voor te bereiden. Want hoe bereid je je voor op een nieuw gezin. Dit is voor mij niet de eerste keer, dat ik bij een nieuw gezin ga starten. Als eerste heb je tijdens je gesprekken met de ouders wel in de gaten wat ze belangrijk vinden, hier kun je je dus al in gaan verdiepen. Gezonde maaltijden, welk ontwikkelingsstadium zitten de kinderen, wat voor mijlpalen komen daarbij kijken, etc. 

Natuurlijk heb ik als eerste met de ouders gesproken hoe zij praktische zaken voor zich zien. Wat hebben hun zelf al bedacht en gedaan? De ouders hebben al verschillende praktische voorbereidingen getroffen, zoals een wandelwagen, waarop 3 maxi-cosi’s kunnen, voedingskussens zodat ze allemaal kunnen drinken, 3 bedjes en ledikantjes op één kamer, vloerbox, waar ze straks lekker in kunnen spelen, etc. etc. 

Informatie over meerlingen
Maar hoe ga je om met 3 huilende baby’s etc. Hoe verdeel je de aandacht over de drieling etc. Ik ben dus ook het internet opgedoken en op marktplaats gaan zoeken naar tweedehands boeken en informatie over meerlingen. Hier ook gelijk een interessant boek besteld. Ik zit zelf al jaren op een internationale nanny pagina en heb daar gewoon letterlijk gevraagd voor tips, trucs voor drielingen. Ik ben vast en zeker niet de eerste nanny die met een drieling of meerling gaat werken. Ik kreeg me een boel tips, zo fijn! Er is zelfs een extra nanny pagina ‘nanny’s of multiples’ hoe handig is dat. Dus daar gelijk aangemeld. 

Tot slot
Wat ik zelf ook altijd handig vind zijn de boekjes van de GGD die je bij het consultatiebureau krijgt of al in het ziekenhuis. Daarin kun je ook groei-curves bijhouden en zien welke mijlpalen de kinderen bereiken rond bepaalde leeftijden, hoe kinderen zich ongeveer ‘moeten’ ontwikkelen etc. 

En vooral, gebruik je eigen verstand en gevoel. Ieder gezin is anders en je moet allemaal op elkaar gaan inwerken en aan elkaar gaan wennen. De een doet het op deze manier, de ander zo. Het belangrijkste is en blijft, dat je in gesprek blijft met de ouders. Want als jullie niet op één lijn zitten, werkt het niet goed en lekker. Vertrouwen in elkaar is een must! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *