Nanny of the year Christel vertelt voor de laatste keer:

Mijn laatste blog als NOTY. Eigenlijk wel een gek idee. Iedere maand heb ik geprobeerd om mijn nanny collega’s te voorzien van een kijkje in mijn leven, tips te geven, mijn ervaringen te delen enz. Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen helpen met mijn blogs. 

Ik vond het oprecht een eer om de eerste G&C Nanny of the Year te worden. Er zijn zoveel leuke dingen die ik met G&C heb meegemaakt. Natuurlijk de opleiding, die toen nog praktisch was en op locatie. Daarbij de opnames van ‘Hoe heurt het eigenlijk’. De ‘Crowny get togethers’ (die nu gelukkig ook weer kunnen), de fantastische families die ik heb mogen ontmoeten, de allerleukste en liefste collega’s/vriendinnen die ik via G&C heb gekregen. De leuke workshops over diverse onderwerpen. Met een aantal mede-nanny’s video’s mogen opnemen om te vertellen over het nanny vak. Allemaal super toffe ervaringen. 

Zoals ik al vaker heb gezegd, is afgelopen jaar niet helemaal gegaan zoals ik had verwacht, maar ik geloof er wel altijd in dat het leven gaat zoals het moet gaan. Uit alles kun je een lering trekken. Uit iedere negatieve gebeurtenis, kun je ook wel iets positiefs halen. Als iets niet gaat zoals je dat had verwacht. Kijk dan vooral naar wat je kunt doen om het te veranderen. Kijk niet alleen naar iets wat niet gaat. Dan blijf je in het negatieve hangen. Ga kijken, ‘welke stappen kan ik nemen om het te veranderen, om te draaien, een andere weg in te slaan’ etc. 

Als het deeg om te bakken niet helemaal lukt, wat kun je er dan nog mee? Misschien kun je er nog brooddeeg van maken om mee te knutselen. Als je nanny kindje niet helemaal luistert die dag, blijf dan niet boos en geïrriteerd op hem/haar, maar ga onderzoeken, ‘waarom wordt er niet geluisterd? Ben ik er zelf wel helemaal bij vandaag?’ Als het speelafspraakje helaas toch niet doorgaat en je nanny kindje huilt tuiten met tranen, kijk dan hoe jullie er toch nog een leuke middag van kunnen maken samen. Probeer van iedere tegenslag op de één of andere manier toch nog iets leuks te maken. Geef er je eigen draai aan.  Ook dat maakt je een top nanny. Wij zijn niet voor één gat te vangen. 

Ik ben super benieuwd wie de tweede G&C Nanny of the Year gaat worden en kijk er naar uit om erbij te zijn. Ik zal ook zeker proberen actief te blijven in onze nanny community. En wie weet komt er ooit op de een of andere manier toch nog een leuke samenwerking tussen G&C en mij. Ik ben niet voor niets 10 jaar een trotse G&C nanny geweest. 

Liefs NOTY Christel

Görtz & Crown Nanny Academy, lichting september 2011

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.