Nanny of the year Christel vertelt:

Laatst, terwijl ik aan het klussen was in huis, kwam het in één keer bij me omhoog dat het 12 september was. Het was toen precies één jaar geleden dat ik Nanny of the Year geworden ben. Al terugdenkend en mijmerend over deze leuke dag en het werk als professioneel nanny. 

Kinderdroom
Want wat velen niet van mij zullen weten is dat ik als klein kind al heb gezegd dat ik professioneel oppas wilde worden. Maar ik wist toen niet dat het werk echt bestond. Na mijn opleidingen als SPW-er en Onderwijsassistent kwam ik via een link terecht bij Görtz & Crown. Ik wist toen gelijk, dit wordt het. Ik heb toen een kennismakingsgesprek gehad met Hansje Görtz – de oprichtster van G&C – en mocht gelijk meedoen met de opleiding die 3 weken later startte. 
Nooit heb ik er 1 seconde spijt van gehad dat ik dit werk ben gaan doen. Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Nu 10 jaar later is het jaar iets anders gelopen dan ik had verwacht, maar al die mooie herinneringen neem ik mee. 

Een ander pad
Uiteindelijk heb ik een paar maanden geleden besloten om mijn weg in een andere vorm van kinderopvang te gaan zoeken.  Niet omdat ik niet meer als nanny wil werken, want dat zou ik super graag blijven doen. Maar meer uit praktische overwegingen in combinatie met mijn praktijk. Waar velen van ons juist uit de reguliere kinderopvang komen, ben ik er juist naartoe gegaan. 
Ik vind het werk in de opvang erg leuk, maar ik mis het werk als nanny wel af en toe wel. 

Ik mis het nanny zijn stiekem wel
Wat ik ook wel mis zijn de leuke avonturen, die je samen met de kinderen beleeft en de persoonlijk aandacht die je ze kunt geven. Even lekker knuffelen op de bank, samen een spelletje spelen, huiswerk maken, met vriendjes afspreken en naar de speeltuin gaan. Samen met andere nanny’s en de kids afspreken en gezellig picknicken, bloemstukjes maken voor kerst, koffers inpakken voor vakantie, gezellig koken voor het avondeten of een verjaardagstaart bakken voor mama. Noem het allemaal maar op, het zijn dingetjes die ik nu niet meer kan doen. Dat mis ik stiekem wel. Zo ook het gezellige contact met mijn mede-nanny’s en de dingen die we samen deden: bioscoopje, hapje, drankje of gewoon gezellig wandelen. 
En zeker de leuke borrels in Amsterdam! Natuurlijk waren die nu sowieso niet echt mogelijk de afgelopen anderhalf jaar. Maar langzaamaan zullen die toch wel weer kunnen. Hopelijk is er iemand die de borrels weer wil gaan organiseren. 

Heb je de kans? Ga aan de slag als G&C Nanny
Voor toekomstige nanny’s en dames die er misschien over nadenken om als nanny te gaan werken. Doe het, geef het een kans! Je maakt de meest leuke dingen mee met de gezinnen en kinderen. 
Soms maak je de meest geweldige avonturen mee op reis en dan kom je ook op de meest geweldige plekken in de wereld. Maar ook dicht bij huis maak je leuke avonturen mee. Zelfs in de woonkamer en in de fantasie van de kinderen. Als die grote doos een schip wordt, dan weet je zeker dat je een geweldig avontuur tegemoet gaat. 
En kook je daarna met de kinderen samen nog schelpen pasta van het strand, met visballetjes en een piraten toetje, dan gaat het avontuur nog even door. ’s Avonds in bed nog een ‘spannend’ piraten verhaaltje en de mooie dag krijgt dan een top einde.  

Wat is het werk als nanny toch leuk. Iedere dag anders, iedere dag een nieuw avontuur. Je moet het maar durven. 😉

Liefs NOTY Christel


Noot vanuit Görtz & Crown:
De voorbereidingen voor de komende ‘Nanny of the Year’ verkiezing ’21/’22 zijn in volle gang. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 6 november 2021 tijdens de G&C Nanny-borrel na afloop van de G&C Praktijkdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.