Nanny of the year Christel vertelt:

We staan op het punt waarin we van de winter naar de lente gaan. Dit is voor veel mensen een periode van verandering, je gaat van binnen weer naar buiten. Letterlijk, door naar buiten te gaan, maar ook mentaal en energetisch. Vanuit het naar binnen gekeerd zijn, veel nadenken, terugblikken op afgelopen tijden, keren mensen meer naar buiten, met nieuwe plannen, nieuwe ontwikkelingen, etc. 

Loslaten van het oude
Met het achterlaten van de winter, laten we ook oude zaken los. De afgelopen maanden hebben we  misschien wel veel nagedacht hebben over het leven, over wie we zijn, wat we doen, wat we willen of juist niet willen. Het kan best wel wat energie kosten, die overgang van winter naar lente. Van binnen naar buiten. Het loslaten van het oude. Maar hoe zorg je dat je in verbinding blijft? Zodat je oude zaken los kunt laten? 

Wat voor mij goed werkt, is creatief bezig zijn, dan blijf ik beter in verbinding met mezelf. Tekenen, kleuren, fröbelen en bakken. Dingen doen die ik echt leuk vind. Maar misschien heb jij wel iets heel anders. Veel mensen vinden het fijn om te mediteren, yoga te doen, te wandelen, boeken lezen etc. 

Zorg dat je iets vindt, wat jij leuk vind, waar jij energie van krijgt, zodat je met jezelf in verbinding blijft. En als je dan iets los wilt laten, gebeurtenissen, spullen, personen, oude energie. Zeg dit dan ook: “bedankt dat je er was, ik laat je nu los”. Dan kun je zaken ook echt los gaan laten en blijven ze niet aan je plakken. Want dat kost nog veel meer energie, als je het blijft meeslepen. Zo kun je weer met nieuwe frisse energie naar buiten gaan, de lente in. Op zoek naar nieuwe avonturen, nieuwe gebeurtenissen, nieuwe start van het volgende. 

Weer lekker naar buiten
Dit alles geldt natuurlijk niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Van veel binnen zijn (op de sneeuwpret na), gaan kinderen weer meer naar buiten. Lekker buiten spelen, weer de straat op en het park in. Heerlijk weer de frisse lucht in. Check af en toe met je kinderen hoe het met ze gaat. Als je merkt dat kinderen niet lekker in hun energie zitten, kun je ze eens uitnodigen om even bij je te komen zitten. Praat met ze, over hoe ze zich voelen, vraag wat ze nodig hebben. Misschien is het gewoon even een pauze, met boekje op de bank. Misschien is het even een dikke knuffel om hun lijf weer even te voelen. Wat daar ook goed bij helpt is een massage. Een geweldige fijne manier om weer in verbinding te komen met je lijf. Tevens hebben ze dan een mooi rust moment. 

Klimmen en klauteren in bomen en speelrekken is ook een manier om je lijf te voelen. Of hinkelen, springen, huppelen, parcours rennen, etc. Lekker lichamelijk bezig zijn. Goed voor lichaam en geest. Om kinderen mentaal wat meer rust te geven is het fijn als kinderen ook de tijd krijgen om te gaan zitten, met een boekje op de bank ontspannen, of even lekker te knutselen, tekenen, punniken, haken, wat ze dan ook leuk vinden. Niet alleen maar moeten sporten, moeten afspreken, huiswerk moeten maken, etc. Zorg dat ze kunnen ontspannen en kunnen doen wat ze fijn vinden. Zo blijven ze in verbinding. 

Fijn dat de lente er weer aan komt. Op naar buiten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.