Op dinsdagavond 16/2/21 was de allereerste intervisiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst hebben we verschillende casussen, door nannies ingebracht, met elkaar besproken. 

De eerste casus ging over een situatie waarin de nanny tegen het kind had gezegd dat iets niet mocht. Bij thuiskomst van de moeder vroeg het kind het aan haar. Van moeder mocht het vervolgens wel. Een lastige situatie voor een nanny want hiermee ondermijnt de ouder het gezag van de nanny en ‘wint’ het kind. Een advies wat bijvoorbeeld door een nanny gegeven werd was de reactie: “we gaan het straks samen aan mama vragen”. Je hoeft dan als nanny geen ‘nee’ tegen het kind te zeggen en voorkomt hiermee een strijd.

Door G&C nanny’s ingebrachte geanonimiseerde casussen worden met elkaar besproken. 

Hierna vertelde een nanny over een situatie waarin ze onverwachts negatieve feedback van ouders had gekregen, waar ze het zelf niet helemaal mee eens was. Deze situatie is inmiddels door de nanny met de ouders besproken. Er is een plan van aanpak gemaakt voor verbetering van de leerpunten en de nanny heeft kunnen uitleggen waar en waarom ze het niet mee eens was met bepaalde punten. De nanny is niet bij het pakken neer gaan zitten en heeft proactief gehandeld. Een mooie casus waarvan je leert dat het belangrijk is om als nanny goed je grenzen aan te geven maar ook om feedback van de ouders serieus te nemen en hier wat mee te doen. 

Tenslotte bespraken we een casus over een kind van 7 jaar die nog in zijn bed plast. Het kind begon zich hiervoor te schamen, een teken dat hier iets aan gedaan moet worden. Hem ’s nachts nog een keer laten plassen werkte niet. Ook hieruit kwamen mooie adviezen:

Het was een leerzame avond waar we als G&C team ook leerpunten uit gehaald hebben. We gaan deze bijeenkomst zeker vaker op de kalender zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.