Inmiddels zitten we middenin de tweede Lockdown. Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen zijn gesloten. Gelukkig mogen Nannies nog wel gewoon naar hun werk gaan. Dit is natuurlijk heel fijn nu de kinderen hele dagen thuis zijn en de oudere kinderen thuisonderwijs moeten volgen.

Hierbij een aantal tips mbt nannies en thuisonderwijs:

• Houd structuur en ritme aan. Kinderen willen graag weten waar ze aan toe zijn, dit geeft rust. Overleg dus met jullie nanny hoe de weken er de komende tijd gaan uitzien. Wat pakt de nanny op en wat pakken jullie op? Blijft de nanny dezelfde uren werken of passen jullie, in overleg met de nanny, de werktijden aan?

• Werk met een weekplanner of bijvoorbeeld dagritmekaarten. De kinderen weten zo precies wie er die dag voor hen zorgt en wat er die dag op de planning staat. Wanneer wordt er schoolwerk gedaan, wanneer zijn er meetings met school, hoe laat gaan jullie lunchen, wanneer is er ‘pauze’, etc.

• Zorg voor duidelijkheid. Een goede regel is bijvoorbeeld, zolang de nanny in huis is, gelden haar regels. Zo voorkom je moeilijke situaties waarin de nanny heeft gezegd dat iets niet mag en jij net hebt gezegd dat iets wel mag.

• Blijf praten. Ook kinderen vinden dit een spannende tijd, dit vertellen ze niet altijd. Dit uiten kinderen vaak in hun gedrag. Ze worden bijvoorbeeld sneller boos en luisteren minder goed. Maak tijd om naar ze te luisteren. In de online module ‘communiceren met kinderen’ krijgen nannies tips om met dit gedrag om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.