De scholen zijn sinds deze week weer begonnen in de regio waar ik werk. De oudste twee gingen weer vol enthousiasme naar school en de peuterspeelzaal. Weer even een ochtendje één op één tijd met de jongste van 1,5 jaar. Na 6 heerlijke weken met zijn grote broers te hebben gespeeld, genoot hij zichtbaar van mijn aandacht. Ik vroeg hem of hij zin had om te knutselen. Hij riep heel hard: “Ja”. Ik gaf hem een papiertje en een kwast waarmee hij naar zijn stoel aan tafel sprintte. Hij vindt verven altijd fantastisch maar het wassen van zijn handen na afloop is vaak een minder groot succes. Best jammer als afsluiting van de activiteit. Daarom probeerde ik vandaag iets nieuws bij hem uit: verven met water. Ik had een bakje gevuld met water en bij hem neer gezet. Hij wist gelijk wat hij er me wilde. Het water moest op het papier. Heel netjes met de kwast in het bakje water en daarna op het papier. Daarna alles heerlijk uitgesmeerd met zijn handen, tot dat er een klein gaatje in het papier kwam. Dat was nog leuker want zo’n klein gaatje wordt groter en groter als je daar met de kwast overheen blijft gaan. Het was een groot succes! Ook na afloop, want dit keer geen vieze handen en dus geen “strijd”.

#gortzandcrown#gortzandcrownnanny#nanny#nannybureau#nannyagency#kinderopvang#opvang#kind#child#children#kinderen#nannyacademy#opleiding#baby#peuter#kleuter#schoolkind#melissasmaandag#ontwikkeling#activiteiten#activiteit#activity#zomer#summer#water#verven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.