De meeste kinderen zijn dol op dieren. Als kleine kinderen leren praten weten ze al heel snel welke geluiden de dieren van de boerderij maken. Als ze deze dan zien in het echt of in een boekje moeten die uitgebreid benoemd en nagedaan worden.

Toen ik 1,5 jaar geleden bij dit gezin kwam werken, waren de oudste twee jongens enorm bang voor dieren. Een hond, schaap, mier en zelfs de eendjes waren reden voor paniek. Regelmatig gingen wij even een kijkje nemen bij de eendjes. Inmiddels gaat het steeds beter. Vorige week hebben de oudste twee zelfs een paardje durven te aaien! De jongste van 1,5 jaar is altijd al dol op dieren geweest. Schapen, honden, paarden, poezen én eenden zijn favoriet. Als wij op de heide zijn is hij net een schapenherder en loopt er heerlijk tussen. Ook als we door het park langs de vijver fietsen en hij de eendjes ziet. Wijst hij en wil hij dat ik benoem dat dit de eendjes zijn en zegt hij vervolgens: “kwak kwak”.

Welke dieren zijn bij jullie kinderen favoriet? Of vinden ze het ook reuze spannend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.