Ongeveer 5 maanden geleden ben ik begonnen aan mijn allereerste nanny baan in Amsterdam. Hiervoor heb ik 3 jaar bij een kinderdagverblijf gewerkt dichtbij huis maar ik zocht een nieuwe uitdaging. Via mijn netwerk vond ik deze uitdaging bij Görtz & Crown, waarna we samen opzoek zijn gegaan naar een juiste match.

Omdat ik nog werkzaam was in een kinderdagverblijf had ik geen haast met het vinden van een juist gezin. Dit was prettig, omdat ik zodoende ervaring op kon doen middels diverse gesprekken bij gezinnen om er zeker van te zijn dat ik een gezin zou kiezen, waarbij er wederzijds een fijne klik zou zijn.

Mijn geweldige baan:
Ik werk momenteel op dinsdag, woensdag en donderdag (40 uur). Gedurende de dagen dat ik daar werk, slaap ik ook bij het gezin. Ik heb een eigen kamer waarin ik mij kan terugtrekken na werktijd. Voor mij is dit een ideale oplossing omdat ik op 2 uur reizen van Amsterdam woon.

Ik ben werkzaam in een super liefdevol gezin die mij het gevoel hebben gegeven, dat ik daar vanaf de eerste minuut onderdeel van ben. Het gezin is meedenkend, lief en vooral heel eerlijk. Het is lekker druk in huis, want ze hebben 3 kindjes van de leeftijd 7 (meisje), 2 (meisje) en 9,5 maand (jongen).

Met name de eerste twee weken waren erg wennen voor mij. Hierbij wil ik het gezin en de kinderen in een (positieve) prettige gewenning benadrukken. Daarnaast was het  uitdagend, om mijn veilige dorpse omgeving te verlaten naar een drukke stad, waar je totaal onbekend bent. Het wennen is snel gegaan, het voelt nu zelfs als een 2woonplek voor mij.

Een andere uitdaging voor mij was dat de moeder van het gezin een Australische nationaliteit heeft en vrijwel alleen Engels spreekt. Ik kan me nog goed herinneren dat ik me daar tijdens mijn sollicitatiegesprekken en eerste 2 werkweken behoorlijk druk om heb gemaakt. Nu achteraf vraag ik mezelf af waarom ik me hier zo druk over heb gemaakt. Dit lost zich uiteindelijk allemaal vanzelf op.

Gedurende mijn werkdagen word ik vrijgelaten in alles wat ik graag met de kinderen wil doen. Ik ben er verantwoordelijk voor dat de kinderen overal waar nodig naar toegebracht worden, zorg ik dat thuis alles in orde is en gaan we elke dat wel op pad, zoals leuke uitjes naar Artis of het Vondelpark. Ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn met de kinderen. Je bouwt een hele speciale band op met de kinderen wat geweldig is om te ervaren. Het leuke van mijn werk vind ik dat ik vanaf ’s ochtends bij het wakker worden tot ’s avonds het naar bed gaan betrokken ben met de kinderen. Dit is een groot verschil met werken bij een kinderdagverblijf.

Ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt en een gezin heb gevonden waar ik mij thuis voel en elke week weer die brede glimlachen op hun knappe snoetjes mag zien!

Liefs Bo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.