Koningsdag in Amsterdam is zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten behoorlijk druk. Naast de honderden mensen die langs de grachten slenteren, worden er jaarlijks tientallen festivals georganiseerd. Hoewel deze drukte natuurlijk hartstikke gezellig is, is dit voor kinderen niet altijd ideaal en bovenal niet altijd leuk. Gelukkig worden er in Amsterdam ook genoeg kindvriendelijke activiteiten georganiseerd. We hebben de allerleukste activiteiten voor jullie op een rijtje gezet. 

Bredeweg Festival
In Amsterdam Oost wordt jaarlijks een muziek- kunst- en theater festival georganiseerd. Gedurende dit tweedaagse festival is er een gevarieerd programma met onder andere super leuke workshops, circusshows, optochten en een Doe het zelf Dj show. Naast de verschillende artiesten waar de ouders van kunnen genieten, wordt er dus ook heel veel leuks voor de kinderen georganiseerd. 


Kindervrijmarkt Artisplein
Op Koningsdag wordt er door Artis een kindervrijmarkt georganiseerd op het Artisplein in de Amsterdamse Plantagebuurt. Op deze markt kunnen de kinderen natuurlijk hun spulletjes verkopen maar er is ook ruimte voor nog veel meer leuks. Zo kunnen ze lekker spelen en zelfs een optreden geven.


Vondelpark
Het is inmiddels traditie dat het Vondelpark jaarlijks wordt omgetoverd tot een koningsdag-paradijs voor kinderen. Er wordt een vrijmarkt georganiseerd waar de kinderen hun eerste zakcentjes kunnen verdienen, er is een podium waar alle kids de kans krijgen om de show te stelen, er worden spelletjes georganiseerd en de kinderen kunnen zich laten schminken. Hiernaast is er ook voor ouders genoeg te doen. Neem een lekker kleedje mee en geniet van de heerlijke muziekjes. Het vondelpark is van alle markten thuis.


Koningsdag Pllek / Vrijhaven
Op deze heerlijke locatie in Amsterdam Noord wordt naast een leuk feestje voor de volwassenen, ook aan de kinderen gedacht. Het is er namelijk één groot feest door het enorme sprinkussen en het Circus Kristal. 

Kortom, genoeg leuke activiteiten voor de kinderen. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.