Zondag 21 april is het weer tijd voor een van de favoriete familiefeesten, Pasen. Een groot aantal gezinnen neemt uitgebreid de tijd om samen te brunchen, het huis wordt versierd en de paaseitjes worden verstopt. Natuurlijk zijn er genoeg winkels die deze paas versiering verkopen, maar hoe leuk is het om de kinderen de versiering zelf te laten maken? We hebben vijf super leuke knutseltips voor jullie op een rijtje gezet.

Dit fantastische paashazen masker maak je door een papieren bordje door de helft te knippen en hier vervolgens twee rondjes (ogen) uit te knippen. Vervolgens plak je er een lief snoetje en een paar oren op. Tot slot lijm je er een stokje op of maak je er elastiekjes aan vast voor om de oren en je bent klaar om als een echte paashaas eieren te gaan verstoppen. 

Een heerlijk gekookt ei kan tijdens het paasontbijt natuurlijk niet ontbreken. Maar een gekookt ei in een zelfgemaakt eierdopje is natuurlijk nog veel leuker en lekkerder. Deze eiderdop maak je door een wc rol door de helft te knippen en deze vervolgens te beplakken met felgekleurd papier. Nadat dit is gedaan worden er oortjes op geplakt, een snuitje op getekend en voila, een paashaas eierdopje. 

Dit superleuke kuikentje maak je door 2 dopjes uit een eierdoos te knippen. Vervolgens verf je deze eierdopjes geel en plak je de achterkantjes aan elkaar. Dan geef je het kuiken nog twee vleugels, een snavel en twee oogjes. Tot slot, vul je het paaskuiken met jouw favoriete paaseitjes. 

Deze leuke slinger kun je zelf maken door kleurstaven uit de bouwmarkt mee te nemen. Knip deze vervolgens uit in de vorm van een paasei. Aan de bovenkant van ieder ei maak je twee gaatjes met een naald en hier rijg je vervolgens een wollen touw doorheen. 

Dit super leuke lijstje maak je door een paasei vormpje uit te knippen en hier vervolgens rietjes op te plakken. De randen van de rietjes knip je er vervolgens af om op deze manier de vorm van paasei te creëren. Plak deze vervolgens op een fotolijstje en je hebt een super leuk decoratie stuk.

Tot slot, wensen we jullie allemaal een hele fijne pasen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.