In 2014 studeerde ik af als pedagogisch medewerker toen er crisis in de kinderopvang was. Er was nergens een baan te vinden op een kinderdagverblijf. Daardoor besloot ik als gastouder te gaan werken. Ik vond al snel een gezin waarbij zowel de ouders als ik een goed gevoel hadden. Drie jonge kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar. Toen begon het avontuur: net 20 jaar en mogen zorgen voor drie jonge kindjes. Het was een geweldige tijd. Na bijna vier jaar ging ook de jongste van het gezin naar school en vond ik een baan op een kinderdagverblijf. Iets waarvan ik altijd dacht ‘dit is wat ik echt wil’.

Toen ik een paar maanden op het kinderdagverblijf werkte, werd ik benaderd door Görtz & Crown. Op dat moment had ik het erg naar mijn zin op mijn werk en sloeg ik het aanbod af. Toch begon het na 1,5 jaar werken op een kinderdagverblijf weer te kriebelen om het werk als nanny weer op te pakken en dit keer op een nóg professionelere manier, via Görtz & Crown.

Na een kennismakingsgesprek was ik dolenthousiast en meteen die dag heb ik me voor de Nanny Academy aangemeld. De opleiding vond ik enorm interessant en erg leerzaam. Het praktische gedeelte, het weekend vond afgelopen november plaats. Wat was dat een top weekend samen met de andere nannies in spé. Een weekend vol informatie van verschillende docenten en bovenal heel gezellig!

Sinds begin februari van dit jaar ben ik begonnen bij mijn eerste G&C gezin. Een gezin met drie jongens in de leeftijden van 0-4 jaar. Mijn eerste weken bij het gezin zijn super geweest. De eerste volle week was uiteraard best zwaar. De oudste twee kindjes hebben echt even tijd nodig gehad om te wennen aan een nieuw gezicht. Het fijne bij dit gezin is dat ik een eigen appartement heb waar ik kan overnachten gedurende mijn werkdagen. Geen reistijd elke dag voor en na mijn werkdag. Geen stress in de ochtend over file, want ik stap nu de deur uit en ik ben op mijn werk. Niet alleen fijn voor mij maar ook voor ouders wanneer ze een keer eerder naar hun werk moeten of ze hebben extra opvang nodig.

Het mooie van het werken als nanny bij dit gezin is dat je de ouders ECHT kan helpen met de zorg voor de kinderen maar ook een stukje kan ontzorgen. Ouders die voor een G&C nanny kiezen hebben vaak beide een drukke baan en willen op de momenten dat ze thuis zijn zoveel mogelijk van de kinderen kunnen genieten. Door de kleine dingen op je te nemen zoals zorgen dat de kinderen gebadderd hebben wanneer de ouders thuiskomen en koken helpt al enorm. Ook voor de kinderen is dit heel fijn. Er moet namelijk niks meer op het moment dat papa en mama thuis komen, behalve genieten van elkaar!

Ik merk dat ik echt op mijn plek zit en geniet volop van de 1 op 1 momenten die ik de kinderen kan bieden, mijn vrijheid om de dagen zo in te delen rond het ritme van de kinderen. Met mooi weer lekker veel wandelen op de heide, op de bakfiets naar een speeltuin, het kabouterpad in het bos, de kinderboerderij of gewoon heerlijk ravotten in de tuin. Zo hebben de oudste twee vorige week gegymd in de tuin. Een parcours met hoepels, ballen en pionnen betekende volop plezier.

Daarnaast kan ik als nanny ook echt mijn creativiteit kwijt. Zo zijn we deze week gestart met het thema “Op de boerderij”. Met als start: ontdekken op onze eigen boerderij. 

We hebben dienbladen gevuld met gras, steentjes, zaadjes en mos en niet te ontbreken een modderpoel voor de varkens en uiteraard de boerderij dieren. Tijdens het spelen leerde de kinderen ook iets over de dieren door samen alle dieren te benoemen, welke geluiden maken ze, wat eten de dieren, wie legt er eieren, wat wordt er allemaal van de melk van de koe gemaakt en bovenal betekende deze activiteit plezier!

De begeleiding van Görtz & Crown tijdens het bemiddelingsproces is heel fijn. Ze zorgen dat je arbeidsvoorwaarden in orde zijn en lezen samen met je het contract door die je met de ouders aangaat. Heel fijn want soms lees je ergens over heen of mist er iets en zij weten precies waar op gelet moet worden en wat erin hoort te staan.

Sinds ik gestart ben met het werken bij het gezin neemt Görtz & Crown regelmatig contact met mij op om te vragen hoe het bij het gezin gaat. Mocht ik vragen hebben of ergens tegen aan lopen dan kan ik altijd contact op nemen voor extra coaching of advies.

Kortom: ik kan iedereen aanraden Görtz & Crown nanny te worden!

Groetjes, Melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.