nanny-miranda-frankrijkMijn naam is Miranda, ik ben 31 jaar oud en ik kom uit Almelo. Ik wil jullie graag iets vertellen over waarom ik voor het nanny vak heb gekozen en mijn ervaringen tot nu toe.

Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de kinderopvang en een aantal jaar als au-pair te hebben gewerkt in Noorwegen besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik kwam terecht op de website van Görtz & Crown en het werken als nanny trok direct mijn aandacht.

In de kinderopvang is het vaak zo druk op de groepen dat er nauwelijks tijd is om persoonlijke aandacht aan het kind te geven. Als nanny heb je die tijd wel. Daarnaast ben je als nanny ook erg betrokken bij het gezin en bouw je een hechte band op met de kinderen.

Tijdens het intake gesprek met Miriam werd ik nog enthousiaster en besloot ik mij aan te melden voor de nanny opleiding.

Görtz & Crown biedt een zeer uitgebreide, leuke en leerzame opleiding, inclusief een praktisch weekend, voor toekomstige nannies. Tijdens het praktisch weekend ontmoet je andere startende nannies die allemaal hetzelfde doel hebben; een professionele nanny worden. Ik zou zeker adviseren om contacten met andere nannies op te bouwen en te onderhouden. Je kunt ervaringen met elkaar uitwisselen en daardoor veel van elkaar leren.

Net toen ik de Nanny Academy had afgerond kwam er een leuke vacature uit Frankrijk voorbij; een Nederlands gezin zocht vanaf september 2015 een nanny voor hun twee jonge kinderen. Dit leek mij een geweldige uitdaging en Görtz & Crown stuurde mijn cv naar het gezin toe.

Het gezin was op vakantie in Nederland dus ik kon ze nog diezelfde week ontmoeten. Toen ik het huis binnen stapte voelde het meteen goed en ontspannen. Het was een heel leuk gesprek en na afloop zeiden ze: “Jij wordt onze nanny! Tot in september!”

Toen ik aankwam in Frankrijk voelde het gelijk als thuis. Ik heb hier mijn eigen poolhouse bij de familie in de tuin. Ik ben er dus wel maar we behouden allemaal onze privacy. Iets wat ik zeer kan waarderen.

nanny-miranda-frankrijk-2
Moeder was in verwachting van hun tweede kindje. Ik heb alles van het begin na de geboorte meegemaakt en dat was ontzettend leuk! Hiervoor had ik nog niet zo heel veel ervaring met pasgeboren baby’s en ik vond het best spannend met een kleintje in huis. Met moeder heb ik in het begin veel samen gedaan en ik heb veel van haar geleerd.

Wat ik vooral ben gaan realiseren is dat nanny zijn echt een vak is. Het is niet iets wat je zomaar even doet. Vaak wordt het vergeleken met oppassen maar niets is minder waar. Zo ga ik bijvoorbeeld ook met de baby naar het consultatiebureau en regel ik af en toe een aantal kleine zaken voor de familie. Ook ga ik mee op vakanties. Ontzettend leuk want ik kom op plekken waar ik nooit geweest ben.

Nanny zijn houdt niet in dat je alleen maar met het kind speelt maar je neemt voor een groot deel ook de opvoeding over. Je moet veel zelfvertrouwen hebben en uitstralen want ouders moeten blind op jou kunnen vertrouwen. Zij geven de zorg voor een deel uit handen en het is mijn taak om zo nauwkeurig mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de ouders.

Mijn zelfvertrouwen is, sinds ik in Frankrijk woon, enorm gegroeid. Dit is mijn eerste G&C nanny baan en toen ik hier kwam moest ik alles leren. Daarnaast spreek ik de Franse taal ook niet en aangezien de Fransen geen Engels spreken is het soms een hele uitdaging om iets duidelijk te maken.

nanny-miranda-frankrijk-2
Het was hard werken in het begin en ik moest mijzelf helemaal open stellen maar binnen een paar weken deed ik alles zelfstandig en wist ik alles precies te vinden. Ik heb ook dingen moeten doen die ik spannend vond maar de energie die je krijgt als het allemaal lukt is echt geweldig. Je groeit er van en dat vind ik juist zo leuk aan het nanny zijn in het buitenland.

Ik ervaar mijn eerste nanny job als positief. Ik heb de afgelopen 6 maanden ontzettend veel geleerd in Frankrijk. Zowel over mijzelf als over het nanny vak. Onlangs ben ik gestart met de vervolgopleiding, zo kan ik mijzelf blijven ontwikkelen en uitgroeien tot een goede professionele nanny.

Groetjes,
Miranda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier in waarnaar u op zoek bent.